Център за Вашето Дистанционно Професионално Обучение
Център за Професионално Обучение и курсове
real estate company logo
Начало Обучения с ВАУЧЕРИ
Печат Е-поща

БЕЗПЛАТНИ ОБУЧЕНИЯ с ваучери за заети лица
по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 - 2027г.

Кандидатстването за ваучер вече достъпно, но побързайте, защото местата са ограничени!
Матев-строй е лицензиран доставчик на обучения към Агенцията по заетостта за обучения по ключова компетентност 4 – Цифрова компетентност

Какво представлява програмата?

Проект „Ваучери за заети лица” предоставя възможност на всяко заето лице, което е на трудов договор, и желае да се включи в Безплатни курсове за придобиване на професионална квалификация по професии и/или обучения по ключови компетенции - чужд език или дигитална компетентност, да го направи безплатно. При определени условия в обученията може да се включи и всяко безработно лице.

! Програмата предлага 4 безплатни различни обучения с ваучери:
- Дигитални компетентности (2 ваучера - за Базово ниво 1 и 2 и Средно ниво 3 и 4) - по тези две обучения можете да кандидатствате за вашия ваучер веднага, тази програма е отворена.
- Обучения по чужд език - 300 учебни часа (1 ваучер) - за този ваучер предстои да бъде отворена програмата.
- Обучение/Валидиране по Професия (1 ваучер) - за този ваучер предстои да бъде отворена програмата - вижте повече как да Валидирате вашите знания и умения

  • Ако желаете да получите информация, когато безпатните ваучери за Валидиране са отворени за заявяване, моля да ни изпратите предварително две имена, телефон за връзка, имейл адрес и професията, която искате да валидирате - можете да го направите ТУК

! В момента можете да заявите само следните 2 Ваучера за обучение по Ключова Дигитална компетентност (Базово ниво 1 и 2; Средно ниво 3 и 4), като скоро ще стартират и останалите обучения.


Кой може да кандидатства за безплатен ваучер?

Заявяване на безплатен ваучер през сайта на Агенция по Заетостта могат да подадат:

- Лица, работещи в частния сектор, вкл. в болничен или майчинство
- Лица, работещи в държавния сектор: община, училище, полиция, болници, читалища и др.
- Самоосигуряващи се лица
- Безработни лица - при определени условия


Кои са безплатните обучения, за които можете да кандидатствате СЕГА?

  • Обучение за придобиване на дигитална компетентност - Базово ниво 1 и 2

- Основна цел - овладяване на базови знания, умения и нагласи за използване на дигитални технологии, изграждане на базови дигитални компетентности и приложението им в различни предметни области.
- Продължителност - 55 учебни часа.
- Форма на обучение - дистанционна форма във видеоконферентна среда с лектор.
- Брой обучаеми лица в една група - минимум 16, максимум 20 лица
- Документ, който ще получите при успешно преминато обучение - Сертификат за придобито базово ниво на компетентност в съответствие с Европейската рамка за дигитална компетентност DigComp 2.1.

За повече информация - вижте тук

  • Обучение за придобиване на цифрова компетентност - Средно ниво 3 и 4

Основна цел - овладяване на общи дигитални компетенции на средно ниво, включващи знания, умения и нагласи за използване на дигитални технологии и приложението им в различни предметни области.
Продължителност - 45 учебни часа.
Форма на обучение - дистанционна форма във видеоконферентна среда с лектор.
Брой обучаеми лица в една група - минимум 16, максимум 20 лица
Документ, който ще получите при успешно преминато обучение - Сертификат за придобито средно ниво на компетентност в съответствие с Европейската рамка за дигитална компетентност DigComp 2.1.

За повече информация - вижте тук


Как да заявите безплатен ваучер?

Документите за кандидатстване се подават по електронен път през сайта на Агенция по Заетостта - последвайте следните стъпки:

Стъпка 1. Последвайте линка https://serviceseprocess.az.government.bg, щракнете върху бутона "Заяви" и попълнете електронното заявление за предоставяне на обучение с ваучер

! Изберете нивото на дигиталната компетентност и МАТЕВ-СТРОЙ като доставчик на обучението.
- Ако желаете да се включите в първо ниво без тест, изберете Базово ниво.
- Ако желаете да кандидатствате за Средно ниво на дигитална компетентност, първо трябва да решите входящия тест за определяне на ниво, който можете да намерите в нашия сайт.
- След като решите теста, ще проверим дали отговаряте на нивото и след потвърждение от наша страна - от падащото меню от секция “Ниво на дигитална компетентност” можете да изберете Средно ниво и да заявите ваучера.

Стъпка 2. След одобрение на заявлението от Агенция по заетостта, системата ще генерира електронен ваучер, който ще бъде автоматично изпратен на посочената от Вас електронна поща, както и на избрания от Вас Доставчик на обучение (ДОб).

Стъпка 3. След като получим от Агенция по заетостта Вашия електронен ваучер, ще Ви изпратим потвърждаващ имейл с последваща информация за предстоящото обучение.

! Подробни указания и пример как да заявите безплатен ваучер можете да изтеглите от ТУК


Колко струва обучението?

Обученията, както и явяването на Тест за сертифициране след тях /право на явяване имате до 2 пъти/, са напълно безплатни за Вас, ако завършите успешно обучението си и положите успешно изпита.

Ако не завършите обучението, или го завършите, но не се явите на нито едната от двете възможни дати, ще заплатите стойността на Ваучера, както следва:

- За придобиване на дигитална компетентност Базово ниво 1 и 2 - 330 лева
- За придобиване на цифрова компетентност Средно ниво 3 и 4 - 320 лева

 

?Ако искате да разберете ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ за проекта за Дигиталната рамка, и защо  ЗА ВАС си струва да се включите в обучение СЕГА, когато услугата е безплатна: Можете да разгледате тази допълнителна информация: Какво се случва с проекта за Дигиталната рамка в Европа и у нас?

 

С Уважение,

Център за Професионално Обучение към "Матев-строй" ЕООД,

0897 948 215, 02/437 38 85

 

...::: Валидиране :::...

Имате професионален опит, а нямате документ? Искате ли да се явите само на изпит, без да участвате в курс, за да получите документ за Професионалните си умения?

Пишете ни за кой курс се интересувате, и ще Ви изпратим условията за Валидиране.

Уважаеми УЧИТЕЛИ,

Предлагаме Ви 47 теми с  1, 2 или 3 Кредита, съгл. Наредба 15/22.07.2019, в присъствена,  или неприсъствена форма на обучение. За връзка с нас: тел.0897 948 215 - г-жа Светла Матева.

Програмиране за ДЕЦА

Регистрирайте се за БЕЗПЛАТНИЯ курс за деца на www.Programiram.com.

Курсове по програмиране за деца и юноши

Програмиране за деца: Допълнителна информация
Joomla!. XHTML and CSS.