Център за Вашето Дистанционно Професионално Обучение
Център за Професионално Обучение и курсове
real estate company logo
Начало Обучения за Учители Статии и полезна информация
Печат Е-поща

Ролята на комуникацията в преподаването

Полезна информация и съвети

Според оксфордския речник думата "комуникация" означава "акт на предаване, особено новини" или "науката и практиката на предаване на информация". Връзката между "преподаване" и "комуникация" е очевидна: като учители непрекъснато даваме нови знания или предаваме информация.

Продължение...
 
Печат Е-поща

Ученическо портфолио. Що е то?

Полезна информация и съвети

Според Наредба 15.07.2019г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти всеки учител трябва да изготвя професионално портфолио на децата, с които е ангажиран. За жалост обаче липсва информация какво трябва да включи учителя в портфолиото на детето. В тази статия ще се опитаме да опишем основните акценти на професионално ученическо портфолио.

Продължение...
 
Печат Е-поща

Знаете ли какво трябва да съдържа Вашето професионалното учителско портфолио?

Полезна информация и съвети


Уважаеми колеги учители, педагози, директори,

Заради Наредба 15/22.07.2019г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти все повече учители започват да се интересуват как да направят свое професионално учителско портфолио. В тази статия ще се опитаме да бъдем полезни именно на тези, които са решили да направят свое професионално портфолио, което да отговаря на изискванията и целите на Наредба 15, но са затруднени от липсата на информация какво трябва да съдържа то.

Продължение...
 
Печат Е-поща

Стресът в класната стая. Как да избегнем стресът на работното място

Полезна информация и съвети

Знаем, че ежедневието на учителя е динамично и различно. Натоварването и напрежението са част от всекидневната работа на учителя. Стресът е навсякъде около нас. Освен отрицателни, стресът има и положителни страни. Да, има и "положителен" стрес, колкото и странно да звучи. Но как да превърнем отрицателната енергия в положителна?

Продължение...
 
Печат Е-поща

Разрешаване на конфликти и овладяване на гнева и раздразнението в час

Полезна информация и съвети

Напрежението е навсякъде около нас. Понякога дори невинна шега води след себе си неподозирани последствия. Ежедневието на учителя е динамично, преминава в непрекъснато говорене и събеседване – дали със свои ученици, или пък с колеги.

Не са рядкост случаите, когато като учители попадаме в конфликтна ситуация. Поради тази причина немаловажен е курсът за учители на тема Справяне със стреса и напрежението на работното място, разрешаване на конфликти и овладяване на гнева и раздразнението.

Продължение...
 
Печат Е-поща

Тренинг – основен инструмент за мотивиране на нашите ученици

Полезна информация и съвети

Чрез тренинга се усвояват нови знания и умения, като за целта се прилагат подходящи техники за моти­вация.

Целта на тренинга е да подобри личната заинтересованост на педагога към подобряване на собственото поведение. В курса за учители на тема: Обучение за  придобиване на тренинг за комуникативни умения на преподаватели ще разгледаме начините и техниките, чрез които учителят да даде възможност на личността си да осъзнае и оцени своите потребности, да избере рационален вариант за тяхното удовлетворяване, като хармонизира вътрешната си психическа нагласа с промяната в обкръжаващата училищна среда.

Продължение...
 
Печат Е-поща

 

Кредити за учители съгласно НАРЕДБА № 15 от 22 юли 2019 г., която отменя наредба 12/01.09.2016 г/. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти

 

Полезна информация и съвети


Какво представлява кредитът?
Как мога да получа кредит?
Колко кредита трябва да имам?
Къде мога да се обучавам, за да получа необходимите кредити?
Как да се запиша в курс?
Колко струва курс за придобиване на кредит?

Кой извършва атестирането?

Продължение...
 
Печат Е-поща

Учител, втори родител, лидер или ръководител

Полезна информация и съвети

На всички ни е ясно, че като учители имаме повече отговорности не само към биологичните си деца, но и към децата, които са ни поверени от техните родители, за да ги обучаваме и възпитаваме.

Ролята ни, като учители в живота на нашите ученици е огромна. Учителят освен родител, трябва да е и приятел на своите ученици.

Продължение...
 
« НачалоПредишна12СледващаКрай »

Страница 1 от 2

...::: Валидиране :::...

Имате професионален опит, а нямате документ? Искате ли да се явите само на изпит, без да участвате в курс, за да получите документ за Професионалните си умения?

Пишете ни за кой курс се интересувате, и ще Ви изпратим условията за Валидиране.

Уважаеми УЧИТЕЛИ,

Предлагаме Ви 47 теми с  1, 2 или 3 Кредита, съгл. Наредба 15/22.07.2019, в присъствена,  или неприсъствена форма на обучение. За връзка с нас: тел.0897 948 215 - г-жа Светла Матева.

Програмиране за ДЕЦА

Регистрирайте се за БЕЗПЛАТНИЯ курс за деца на www.Programiram.com.

Курсове по програмиране за деца и юноши

Програмиране за деца: Допълнителна информация

Списък с теми


feed-image Feed Entries


Joomla!. XHTML and CSS.