Център за Вашето Дистанционно Професионално Обучение
Център за Професионално Обучение и курсове
real estate company logo
Начало Обучения за Учители Статии и полезна информация Стресът в класната стая. Как да избегнем стресът на работното място
Печат Е-поща

Стресът в класната стая. Как да избегнем стресът на работното място

Полезна информация и съвети

Знаем, че ежедневието на учителя е динамично и различно. Натоварването и напрежението са част от всекидневната работа на учителя. Стресът е навсякъде около нас. Освен отрицателни, стресът има и положителни страни. Да, има и "положителен" стрес, колкото и странно да звучи. Но как да превърнем отрицателната енергия в положителна?

Стресът оказва силно въздействие не само върху тялото ни, но и върху работата ни. Ние, като учители не можем да си позволим отрицателните емоции да ни завладеят, защото трябва да внимаваме какво предаваме като енергия на нашите ученици.

Има редица методи и техники за справяне със стреса на работното място. Понякога, за да намалим стреса е нужно съвсем малко. Трябва да се храним здравословно, да получаваме достатъчно дневна светлина, да дишаме чист въздух - елементарни и лесни за изпълнение правила, които всеки човек може да изпълни.

Ето и няколко простички съвета как да избегнем стреса в училище:

Направете класната стая, в която прекарвате по-голямата част от деня приветлива. Украсете я с ръчно изработени сувенири от Вас и Вашите ученици, подредете много цветя, които ще придадат на стаята уют и топлина.

Винаги оставяйте открехнат поне един прозорец, през който може да влиза свеж въздух.

Когато е възможно излизайте на двора с учениците и там преподавайте учебния материал.

Туширайте конфликтите още в зародиш.

Не позволявайте лошото настроение на колеги да Ви повлияе. Избягвайте контактите с личности, които винаги са недоволни и мърморещи, не приемайте негативната енергия, която излъчват.

Доста хора пренебрегват стреса, като го смятат за нормална част от ежедневието си. Не бива да свикваме да работим под стрес, защото това рано или късно ще се отрази на тялото ни. В курса за учители на тема Справяне със стреса на работното място ще разгледаме различните методи и техники как да преборим стреса и да не му позволяваме да обгърне ежедневието ни. Знаем,че работата на учителя не спира в края на работния ден, а продължава и вкъщи след учебните часове. Това понякога допълнително ни натоварва и стресира. В курса ще обсъдим различните техники за справяне със стреса. Изпратете запитване за участие в обучението тук

( 2 Votes )

 

Кредити и Сертификати:

Ние сме лицензирани към Министерството на Образованието да присъждаме 1 кредит при успешно приключване на обучение.

Издаваме луксозни поименни сертификати на всеки участник. Бихте могли да съхранявате своя сертификат в папка, или да го поставите в рамка на видно място. Сертификатите са луксозни и представителни!

 

Място на провеждане на обучението:

Курсът провеждаме в дистанционна форма на обучение (8 часа онлайн през нашата платформа за дистанционно обучение на учители, и 8 часа присъствено.) За Ваше удобство, при сформиране на група, нашият лектор ще дойде на място във Вашето учебно заведение.

 

Цени

Можете да разгледате нашите цени тук.

Ако сте по-голяма, ило по-малка група, или се интересувате от Изнесено или изцяло Присъствено обучение (16 часа), ни изпратете ЗАПИТВАНЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА УЧИТЕЛИ

 

За контакст с нас:

0897 948 215

02/ 437 38 85

С Уважение,

Екипът на ЦПО към "Матев-строй" ЕООД

 

Вижте още:

Полезна информация на тема Разрешаване на конфликти и овладяване на гнева и раздразнението в час

Обучение за учители на тема: Изграждане на професионално учителско и детско портфолио

Обучение за учители на тема: Превенция на проблемното поведение в училище

Платформа за дистанционни обучения на учители и педагози към Kursove123.com

 

Уважаеми УЧИТЕЛИ,

Предлагаме Ви 53 обучения с  1,2 или 3 Кредита, съгл. Наредба 15/22.07.2019, в присъствена,  или неприсъствена форма на обучение. За връзка с нас: тел.0897 948 215 - г-жа Светла Матева.

Безплатно включване по проект КПРПС

 


Предстоящи обучения

ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ

1. Курс Оперативно счетоводство - 15.02.2021 - таксата е 1200 лв;

2. Курс ТРЗ и Личен Състав -15.02.2021г. - таксата е 650 лв.

3. Курс Помощник-възпитател в отглеждането на деца: по всяко време, таксата е 500 лв.

 

ОБУЧЕНИЯ ЗА УЧИТЕЛИ С КРЕДИТИ

Кликнете тук: дати и групи  по заявка

Програмиране за ДЕЦА

Регистрирайте се за БЕЗПЛАТНИЯ курс за деца на www.Programiram.com.

Курсове по програмиране за деца и юноши

Програмиране за деца: Допълнителна информация

Курсове за Учители
Joomla!. XHTML and CSS.